Still Facebook Jennette's Pier

Wow! Deze zeedieren bestaan echt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Huh? Is deze foto echt? Een wel heel bijzondere vis met 'mensentanden' ging deze week viral op social media. Er leven nog veel meer bijzondere dieren in het water.

1. Vis met mensentanden

De vis die deze week rondging op social media is een schaapskopbrasem. Zijn bijzondere tanden gebruikt hij om mosselen en oesters te vermalen. De vis wordt veel gevangen in de Verenigde Staten.

Geplaatst door Jennette's Pier op Dinsdag 3 augustus 2021

 

2. Varkens-schildpad

Deze Nieuw-Guinese tweeklauwschildpad heeft een wel heel bijzondere neus. Hij lijkt een beetje op een varken. Daarom heet hij in het Engels ook 'pig noses turtle'. Met zijn lange neus kan hij ademhalen zonder zijn hele kop boven het water uit te steken.

Foto: AFP

3. Lipjes getuit

Deze vis komt uit de familie van de vleermuisvissen. Hij leeft in koraalriffen en valt snel op door zijn felrode lippen. Het lijkt net of hij even lippenstift heeft opgedaan!

Foto: Shutterstock

4. Blob, blob

Misschien heb je deze gekke vis al eens langs zien komen, want de vis wordt veel gedeeld op social media. De blobvis wordt weleens het lelijkste dier op aarde genoemd.

5. Harige krab

Deze krab heeft hele bijzondere armen, het lijkt wel of hij een harige vacht heeft. Daarom heet hij in het Engels de 'Yeti-crab'. Hij heeft die naam gekregen omdat hij een beetje doet denken aan de harige armen van de 'verschrikkelijke sneeuwman Yeti'. 

 

Anderen lazen ook: 5x Dieren tijdens sportwedstrijden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook