Youtube.nl No Comment TV

Zeldzame witte eland gespot in Zweden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De Zweed Hans Nilsson kwam afgelopen weekend wel een heel bijzonder beest tegen tijdens zijn wandeling door de provincie Värmland in Zweden: een witte eland. 

Nilsson had gehoord dat de eland er rondliep. Hij was al een tijdje naar het beest op zoek, toen-ie het dier ineens zag lopen. Best bijzonder, want er leven er maar honderd van in het wild in Zweden. Het beest is van top tot teen wit. Zelfs zijn gewei! Dat komt door een verandering in de genen.

De ontmoeting

De man filmde zijn ontmoeting met de eland en plaatste het filmpje op Facebook. Daar werd het al meer dan 500.000 keer bekeken.

Niet bang

De eland neemt een duik in het water, eet een beetje van een struik en loopt daarna rustig door. Het dier lijkt helemaal niet bang te zijn voor de wandelaar met zijn camera. De inwoners van de provincie denken dat dat komt omdat het beest al zijn hele leven in de buurt woont. Hij zou daardoor mensen gewend zijn.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Pandababy geboren in Frankrijk of Kinderboerderijen mogen geen dierentuintje spelen.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik wil heel graag filosoof worden want de wereld op je eigen manier bekijken vind ik geweldig omdat je der mee mensen advies kan geven en de wereld kan veranderenderen

wat leuk maar ook gevaarlijk want er kunnen stropers
zijn die hem wil vangen.

Gaaf ik wil hem ook wel zien Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.