wapen je tegen wespen

Zó wapen je je tegen wespen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Er zijn al veel grote, dikke koninginnen gezien. Nou is dat normaal niet zo'n probleem, maar dit gaat over wespen! En dat betekent dat we een zomer vol overlast kunnen verwachten. Wat nu? Geen paniek, wespenexpert Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit geeft tips.

  • - Blijf rustig 
  • - Als je ze wilt wegjagen, maak dan rustige bewegingen
  • - Zie je veel wespen? Zoek dan uit waar ze heen gaan: nesten kun je laten verwijderen 
  • - Draag geen parfum
  • - Houd je blikje fris in de gaten. Er kan zomaar een wesp in zitten
  • - Als je een lokdoosje neerzet, zet het dan heel ver weg. Anders lok je ze juist
  • - Zijn ze heel vervelend? Doodslaan kan natuurlijk ook altijd nog
  • - Bedenk dat ze ook nuttig zijn: ze eten muggen! 
  • - Word je tóch gestoken? Zuig het gif er uit en koel de plek

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dit een handig artikel

bedankt dat jullie dit hebben neergezet nu wet ik wat ik moet doen als ik er een zie Blij Duimomhoog Juichen

Laatst had ik ook last van een beginnend wespennest. Gelukkig was ik er snel genoeg bij. Ik ben meteen op internet gaan zoeken en kwam bij dit artikel uit. Heeft me erg geholpen! Aanrader voor andere hier.

jeetje veel reacties! en een super handig artikel! ik ben ook eens door een wesp gestoken en we hebben het gif er niet uitgezogen. ik vraag me af of dat wel zo verstandig was...

Op de foto staat geen wesp, maar een zweefvlieg. Die kunnen niet eens steken.

Dood slaan lijkt mij niet de juiste wijze. Als mensen vervelend zijn slaan we ze toch ook niet dood? Gewoon heel hard weg rennen kan ook altijd nog.

Ik vind het echt dom om een wesp dood te slaan! Het is ook een beesje het heeft ook gevoelens net zo als ons! En het heeft ook dromen! Stel je eens zelf voor als je een wesp ben! Dan wil je ook niet doodgeslagen worden! Denk even na! Het is zielig! Ik ben zelf vegetarier!

Ik las laatst een artikel, weet helaas niet meer van wie, dat uitzuigen helemaal niet goed was. Wat moet ik nu geloven? Heb 2 kids van 1 en 4 en ben als de dood dat zijn gestoken worden deze zomer.

ik vind wespen heel eng maar doodslaan vind ik vreselijk! Oeps

wespen doodslaan is misschien niet goed, maar je bent wel van je wesp af. aan de andere kant:
als ergens een wesp is, dan moet ook ergens een nest zijn. dan maak je misschien een wesp dood, maar daarmee is het hele nest nog niet weg, dus dan blijf je aan de gang. ik ben voor weghalen van nest, en ( als het kan ) ergens terugzetten op een afgelegen plek.

Super handige tips! Je kunt ook een nep-wespennest zelf maken, op deze website over wespen bestrijden las ik hoe. Je vult een vuilniszak met krantensnippers o.i.d., knoopt hem dicht en hangt hem ergens in je tuin.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.