Pungsan-hond

Zuid-Korea krijgt twee honden van Noord-Korea

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Officieel zijn Noord-Korea en Zuid-Korea nog steeds vijanden, maar het lijkt erop dat ze hun ruzie proberen bij te leggen. De leider van Noord-Korea Kim Jong-un stuurde de Zuid-Koreaanse president laatst zelfs een bijzonder cadeau: twee jachthonden.

De twee Korea's, die vroeger één land waren, hebben al heel lang ruzie. Zeventig jaar geleden werd het land opgedeeld in Noord-Korea en Zuid-Korea. In Noord-Korea kwam de familie Kim aan de macht die sindsdien met harde hand regeert. 

Jachthonden

Jarenlang spraken de buurlanden niet met elkaar, maar hun relatie lijkt nu langzaam beter te worden. De leiders hebben elkaar al een paar keer ontmoet om over vrede te praten. En nu kreeg de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zelfs twee jachthonden cadeau van Kim Jong-un.

Zeldzaam

Het zijn pungsan-honden (foto boven), dat is een zeldzaam ras dat gefokt wordt in Noord-Korea. De twee gaan bij Moon Jae-in en zijn zwarte hond Tory wonen, die vorig jaar door de Zuid-Koreaanse president werd geadopteerd.Moon Jae-in en Tory

Anderen lazen ook: Noord-Korea zet klok gelijk met Zuid-Korea.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het goed dat Noord-Korea en Zuid-Korea het stap voor stap weer goed maken

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.