BringGobiHome

Zwerfhond Gobi rent mee met lievelingsloper

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Zwerfhondje Gobi rende tijdens een Chinese hardloopwedstrijd wel 125 kilometer mee met de Schotse ultrarenner Dion Leonard. Samen bereikten de twee de finish. Nu wil Leonard het beestje adopteren en meenemen naar Schotland. Maar daar is heel veel geld voor nodig.

Leonard deed mee aan een hardloopwedstijd waarbij hij in zeven dagen tijd 250 kilometer door de Chinese woestijn rende. Al de eerste dag dook er bij de startlijn een hondje op. Fanatiek begon het beestje mee te rennen. En hij bleef de loper trouw.

Gobi

Samen slapen
Leonard concentreerde zich op de zware wedstrijd, maar na een hele poos viel hem het hondje op. Gobi, noemde hij haar, net als de wedstrijd. Hij gaf haar water en deelde zijn eten. En ’s nachts sliepen ze knus samen in Leonards tent. 

Grote medaille 
Twee dagen was het iets te warm voor Gobi, toen wachtte ze kwispelend op Leonard. En na de finish kregen ze allebei een grote medaille. 

BringGobiHome
Zesduizend euro
Toen de wedstrijd afgelopen was, moest Leonard het hondje achterlaten. Je mag een zwerfhond namelijk niet zomaar meenemen in het vliegtuig. En het kost veel geld: zo’n zesduizend euro.

Thuis startte Leonard een campagne om het geld bij elkaar te sprokkelen. En dat is gelukt! Leonard denkt het hondje rond Kerstmis weer te kunnen knuffelen. ‘Het zal het mooiste kerstcadeau zijn dat ik ooit heb gekregen!’, zegt hij. 

Foto's: Bring Gobi Home / Crowdfunder en Facebook / BringGobiHome

Altijd op de hoogte blijven van het leukste dierennieuws? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Heel schattig!! Kunnen jullie rond kerst fotos plaatsen hoe blij hij is met Gobi? Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps