Dissus Credit Edwin Deen

Dissus: theater met af en toe een scheet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Dissus is een verhaal over heldenmoed en angstdromen. Simon van der Geest won met dit boek de Gouden Griffel. De theatervoorstelling, met af en toe een scheet, gaat weer spelen. 

Daar stonden ze dan. Dissus en zijn zeven vrienden, op een rijtje. Bal onder de arm, gympen aan hun voeten. Ze zouden naar huis, maar kwamen terecht op een bouwterrein en wisten: ‘Wij zijn zwaar verdwaald. Wat nu, Dissus?’ 

Inder het landbouwplastic, achter het hek, begint iets te bewegen. Een blauw monster met een bouwlamp als hoofd en armen van pvc- buizen. In Dissus’ hoofd bloeit een plan. Als ze nou eens een dekbedje op hun rug leggen? Dan lijken ze net schapen en kunnen ze ontsnappen!

Dissus Credit Edwin Deen

Scheten met tegenwind

Dissus is de enige op sandalen en heet niet toevallig zo. Zijn avonturen verwijzen naar het Griekse heldengedicht. Dissus is Odysseus en het blauwe monster is de Cycloop, de eenogige reus. Dissus, verdwaal mee met de Odyssee heeft precies de toon uit het boek, de taal is mooi op muziek gezet en braaf is het zeker niet.

Dissus en zijn vrienden doen een wedstrijdje scheten met tegenwind. Verdriet wordt opgelost met een scheet en een stomp. En hup, daar gaan ze weer, begeleid door het gebrom van de trombone en de saxofoon. Op naar het eindgevecht met de hond die Dissus’ plek thuis heeft ingenomen. Dat is spectaculair, hard en duurt ook lekker lang.

Dissus, verdwaal mee met de Odyssee (8+) is te zien t/m 19 april in verschillende theaters. www.kwatta.info

sterren
In Kidsweek lees je deze week een interview met hoofdrolspeler Leendert de Ridder. Die ken je ook van Mees Kees. 

Kaarten winnen? (2x2)

Wil jij op donderdag 2 of vrijdag 3 maart naar de voorstelling in Nijmegen? En daarna naar huis met een cd van Dissus? Dat kan! Stuur om kans te maken op dit vip-arrangement vóór maandag 27 februari een mailtje naar prijsvraag@kidsweek.nl. Vergeet niet je naam, adresgegevens en leeftijd te vermelden. En zet er even bij welke dag je het liefst wilt. Voor elke voorstelling geven we twee setjes van twee kaarten weg!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik hoop dat het een leuke voorstelling wordt en de 4 sterren zich beloont. Groetjes Tom

Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen hallo ik ben melvin

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps