Foto: Evelien Buynsters

Mo (11) maakt documentaire

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Kun je als Marokkaanse jongen later worden wat je wilt? Dat vroeg Mohammed (11) zich af. Hij dacht dat-ie alleen maar crimineel kon worden. Toen de directeur van een mediabedrijf dat hoorde, kwam ze met een plan: Mo mag een documentaire maken over succesvolle Marokkaanse Nederlanders. 

'Ik dacht dat Marokkanen alleen crimineel kunnen worden', vertelt Mo aan Kidsweek. 'Dat hoor je vaak in de media.' Toen hij naar binnen liep bij Studio Moio zag hij ineens een Marokkaanse cameraman, tot zijn stomme verbazing.

'Ik zei: kun je dat óók worden als Marokkaan?', vertelt hij. De directeur van Studio Moio was stomverbaasd dat een kind zoiets kan denken. Ze besloot hem te helpen. Eens in de zoveel tijd mag Mo met professionele cameramensen van Studio Moio op pad om succesvolle Marokkaanse Nederlanders te interviewen. 

Bekende Marokkanen
Voor zijn documentaire sprak Mo al vijf bekenden, zoals burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, presentator Mustafa Marghadi van NOS en rapper Saladin. De documentaire is pas volgend jaar af, maar hier zie je vast een voorproefje (vanaf minuut 5.15):

De rest van het interview met Mo lees je morgen in Kidsweek. Heb je nog geen abonnement? Maak dan nu met ons kennis!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook