5x knutselen voor moederdag

Over anderhalve week is het weer zover: moederdag. De dag om je moeder even wat extra aandacht te geven. En hoe kan dat nou beter dan met een zelfgemaakt cadeautje? Zoals deze vijf knutselideeën.

5x knutselen voor moederdag

Waxinelichthouder

Dit houdertje maak je makkelijk met zoutdeeg. Dat maak je met bloem, zout, water en olie. Een voorbeeld van het recept vind je hier. Maak een bolletje van het deeg en druk er een waxinelichtje in voor de vorm. Duw er daarna voor het bakken wat strijkkralen of glitters in en tadaaa! Je bakje is klaar. Klik hier voor het voorbeeld.

Stokjes-onderzetter

Deze onderzetters maak je heel makkelijk zelf met ijsstokjes. Maak een vierkant met vier stokjes. Die lijm je aan elkaar vast. Plak er daarna nog twee op de stokjes die bovenop liggen. Dit is de onderkant. Versier zeven stokjes met gekleurd tape of teken erop met stiften. Plak die op de onderkant. En je onderzetters zijn klaar! Klik hier voor het voorbeeld.

Bloemen-blikje

Voor dit potje heb je een leeg blikje en wasknijpers nodig. Snij voorzichtig het blikje doormidden (doe dit altijd samen met een volwassene). Schilder het halve blikje en de wasknijpers in vrolijke kleuren. Klem de knijpers op het blikje. Nu nog een plantje erin en hij is af. Klik hier voor het voorbeeld.

Kralen-hartjes

Rijg kralen of strijkkralen aan een ijzerdraadje. Buig die daarna in de vorm van een hart. Met een stuk klei maak je een houder. Prik het hart aan de bovenkant. Maak eventueel met een satéprikker mooie patronen aan de zijkant van de klei. Klik hier voor het voorbeeld.

Liefdes-thee

Is jouw moeder een echte theeleut? Dan is dit misschien iets voor haar. Knip hartjes uit papier in verschillende printen. Of knip hartjes uit op wit papier en versier ze zelf. Schrijf er bijvoorbeeld een mooie boodschap op. Nu kun je de labels vastmaken aan de theezakjes. Knoop de uiteindes van de touwtjes vast aan het hartje.