Een ridder waardig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Droom jij 's nachts over hoefgetrappel, blinkende harnassen en strijdrossen? Lees dan overdag deze vier boeken vol heldenmoed en ridderregels.

Van schildknaap tot ridder
Als je een ridder wilt zijn, moet je oefenen, zodat je sterk en gehard wordt. Je moet leren paardrijden en de wapens van een ridder kunnen gebruiken. Je moet dapper zijn en bereid zijn het avontuur op te zoeken. Hoe train je dat? Dat lees je in dit complete ridderboek met tekeningen, flapjes, brieven en uitvouwkastelen. Het staat vol smeuïge weetjes over stormrammen, riddersporen en schietgaten. Een prachtig handboek, een echte ridder waardig.
Dugald Steer, Van Goor, € 15,95 (9+)

Ridders
Als je zoetsappige sprookjes wilt horen over knappe ridders en mooie prinsessen, moet je dit niet lezen! Want echte ridders waren moordmachines. Beulen, die aan niks anders konden denken dan: stukhakken. Zo begint dit boek. Schrik er niet van, want tussen de bloedbaden in vind je ook veel leuke weetjes, grapjes en stripjes. Dit boek is niet zo heel dik, maar gedrukt in ‘bloedstollende kleuren.'
Terry Deary & Martin Brown (illustraties), Kluitman, € 8,50 (8+)

De brief voor de koning
De beste manier om alles te weten te komen over dapperheid en moed, is het lezen De brief voor de koning. Want dat is het mooiste ridderboek dat ooit is geschreven. De nacht voordat schildknaap Tiuri tot ridder zal worden geslagen, wordt er geklopt op de deur van de kapel. Opendoen mag niet. Maar Tiuri doet het tóch. Zo krijgt hij een geheime opdracht. Die voert hem langs bergen, bossen, vijanden en vrienden.
Tonke Dragt, Leopold, € 16,95 (10+)

Het beste boek over ridders en kastelen
Dit ‘beste boek' is heel groot, uitgebreid infoboek. Het neemt je mee door de riddertijd, van de vroege middeleeuwen naar de kruistochten. Er wordt van alles uitgelegd over het ridderleven: van riddermode tot wapens en het bouwen van kastelen. Het is niet eenvoudig geschreven, maar de mooie tekeningen maken veel
goed. Als je dit boek uit hebt, weet je echt álles over het middeleeuwse Europa.
Philip Steele, Gottmer, € 18,- (10+)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps