Eeuwig duurt best lang

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

De wonderbaarlijke reis van mijn vader Odysseus zit vol avontuur. Het is een feestelijke voorstelling die helemaal wordt gespeeld, gedanst en gezongen door tieners.

Stokoud is het verhaal van Odysseus: bijna 2800 jaar. Jarenlang zwierf deze Griekse held over de zeeën. Jeugdtheater Hofplein vertelt zijn verhaal opnieuw, maar nu anders. Telemachos, de zoon van Odysseus, is het spuugzat dat zijn vader zo lang weg blijft. Hij vindt het de hoogste tijd dat hij weer thuiskomt. Daarom gaat hij hem zoeken. Met vier vrienden, in een gammel bootje. Zo maakt Telemachos dezelfde wonderbaarlijke reis als zijn vader. Hij vaart langs de cyclopen, eenogige reuzen die een verschrikkelijke hekel hebben aan mensen. Langs de Sirenen, die met hun verleidelijke stem de jongens betoveren. Maar daar steekt Nausika (de enige vrouw aan boord) een stokje voor. Zij is stiekem verliefd op Telemachos en waarschuwt hem: hier blijf je voor eeuwig, en dat duurt best wel lang.

Het is een blije voorstelling waarin uitbundig wordt gedanst en gezongen. En daar zijn de Hofpleiners goed in. Nausika bekvecht met de Sirenen in een spetterende rap. De heks Kirke laat de jongens woest dansen en gaat helemaal los. Tijdens de voorstelling worden op het toneel gefilmd. Die filmpjes zijn te zien op witte doeken. Vooral de cyclopen met hun ooglapjes doen het geweldig voor de camera. Ze lijken echt stekeblind en maken er een opzwepende show van. (Annemarie Terhell)

De wonderbaarlijke reis van mijn vader Odysseus is tot en met 11 mei te zien in het Hofpleintheater in Rotterdam, www.jeugdtheaterhofplein.nl

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hij is heeeeeeeeeeeeeeeeeellllll leuk!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps