Foto ANP

Paarden uit Oostvaardersplassen gaan emigreren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Bijna tweehonderd konikpaarden uit natuurgebied de Oostvaardersplassen in Flevoland beginnen binnenkort aan een spannend avontuur. Ze gaan emigreren naar Wit-Rusland en Spanje.

Over de dieren die in de Oostvaardersplassen wonen is al jaren discussie. Het zijn er te veel en er is te weinig te eten voor ze in het gebied. Tegen het afschieten van de herten die er leven is veel protest geweest.

Foto ANP

In het gebied lopen ook teveel paarden. Dat zijn er nu ongeveer 650 terwijl dat er eigenlijk niet meer dan 450 moeten zijn. Daarom is er voor bijna tweehonderd paarden een nieuwe plek gezocht. Ongeveer dertig paarden gaan naar een natuurgebied in Noord-Spanje, de rest verhuist naar Wit-Rusland.

Hooi mee

In Spanje mogen de paarden net als nu in Nederland, vrij rondlopen in een groot natuurgebied. Omdat er nog niet genoeg gras groeit in het gebied waar de paarden komen te wonen, gaat er ook een vrachtwagen met Nederlands hooi mee met de paarden.

De paarden die naar Wit-Rusland verhuizen hebben ook geluk. Zij worden losgelaten in het grootste bos van het land: het Naliboksky natuurreservaat van 87.000 hectare. Ze gaan er samenleven met wisenten (een bizonsoort), edelherten en wilde zwijnen.

Anderen lazen ook: Actie tegen eenzame paarden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

i love horses

Fijn dat ze niet worden doodgeschoten

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps