Liz (links) speelt Engel en Mila (rechts) speelt Keesje

Misselijk van de muffins op de set van Engel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

Wat zou jij doen als je alles mocht wensen? Engel in de gelijknamige film weet het wel. Veel lekkers en alles uit het bucketlistboek dat ze samen met haar beste vriendin Keesje heeft. Voor Liz (13) kwam met deze film ook een wens uit. Ze heeft niet alleen de hoofdrol te pakken, maar speelt ook nog samen met haar beste vriendin!

Liz vindt een magisch klokje

'Mila speelt Keesje, Engels beste vriendin,' vertelt Liz. 'Sinds we samen in Mees Kees speelden, zijn wij ook beste vriendinnen. Mijn wens is om nog veel vaker met haar in films te spelen.' Maar dat was volgens Liz niet het enige leuke aan deze rol. 'De film zit vol actie en stunts. We hebben gekart in het Vondelpark en voor de scène waarin Engel in een zeepbel door de lucht zweeft, heb ik echt twintig meter boven de grond gehangen. Eng vond ik dat niet. Er hingen twee sterke mannen aan de hijskraan, die vertrouwde ik volledig.' 

Liz Vergeer speelt de hoofdrol in Engel

Houtje-touwtje

Engel wenst in de film ook heel veel lekker eten voor zichzelf en Keesje. Zoals chocolademuffins met slagroom. 'Heel lekker,' vindt ook Liz. 'Maar na zes muffins was ik wel misselijk! Wat ik ook nog een leuke wens vond: die waarin Engels kamer vanzelf wordt opgeruimd. Kleding danst om haar hoofd, het bed wordt vanzelf rechtgetrokken. Dat werd allemaal met onzichbare touwtjes gedaan. Houtje-touwtje-stunts noemde de regisseur dat. Gek als je op de set staat, maar in de film is het heel mooi geworden.' Liz heeft zelf trouwens nog één wens: 'Dat iedereen Engel gaat zien!'

Engel kan wensen wat ze wil

Anderen lazen ook: Mees Kees in de wolken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps