Floor gaat door in het theater

Floor en haar zelfbedachte regels ken je natuurlijk van de boeken en van tv. En Floor gaat door. Ze is nu ook in het theater te zien.

De Regels van Floor foto Annemieke van der Togt

Het leven van Floor loopt op rolletjes. Na de zomervakantie gaat ze naar de middelbare school mét haar hartsvriendin Margreet én ze heeft een grote rol in de eindmusical. Maar dan gooit vader Jan roet in het eten. Hij vindt dat hij zich lang genoeg heeft weggecijferd voor z’n gezin. Hoog tijd dat iedereen eens doet wat hij wil! En dat betekent verhuizen naar het verre Oldenbeek waar Jan een nieuwe baan heeft. Moeder Irma is snel om: zij is aan het coachen geslagen en in zo’n klein dorp is vast voldoende ruimte voor een eigen praktijk. Maar Floor en Kees zien een verhuizing helemaal niet zitten. Dus dat plan moet gesaboteerd!

Flauw

Voor fans van Floor is deze voorstelling heel herkenbaar. Zij is weer net zo bijdehand als altijd en ruziet volop met Kees. Maar waar het in de serie vooral om haar draait, trekken nu de ouders veel aandacht. En vader Jan met z’n midlifecrisis en moeder Irma met haar zweverigheid zijn niet eens het allerleukst. Het is eigenlijk Kees die de show steelt met z’n bizarre hardrocklied over een goudvis. Ook mist de voorstelling de vaart die de serie zo sterk maakt. Dat het verzonnen Oldenbeek wordt neergezet als achtergesteld gebied, is flauw. Je zou als toeschouwer maar zelf uit een dorp vlakbij de Duitse grens komen!

De regels van Floor

De Regels van Floor
Van:
SENF theaterpartners
Wanneer:
t/m 29 mei 2023
www:
regelsvanfloor.nl