Recensie: De familie van Nielie in alle staten

De familie van Nielie gaat weer op reis. In het derde deel van deze theatervierluik is Amerika de bestemming. Daar gaat vader Theo een uitvinding presenteren op een uitvinderscongres. Hun vriend de filosoof heeft zijn raam al klaarstaan, maar de familie trekt natuurlijk een ander plan. 

De Familie van Nielie
De familie van Nielie in alle staten
De familie van Nielie in alle staten
Moeder Saar wil per se met het vliegtuig. Reizen via een raam, valt veel te veel op. Maar het is wel beter voor het milieu, vindt dochter Pam (met Greta Thunberg-vlechten). Vader Theo wil stiekem helemaal niet mee. Hij durft niemand te vertellen dat zijn uitvinding die alle wereldproblemen zou moeten oplossen, alleen maar heel goed kan ontploffen. Oma Will gaat juist stiekem mee, want eigenlijk mag ze Amerika niet in. Ze verstopt zich in een koffer om haar ‘Siberische slagroomtoetje’ Igor te bevrijden uit de gevangenis.

Voorspelbaar 

Het is fijn om deze kleurrijke familie na een jaar weer terug te zien. Vooral oma Will is op dreef als spion X-7-0. Toch is dit deel niet het sterkste in de reeks. Je ziet meteen aankomen dat de familie ook nu weer gaat uitbreiden. Het grootste gemis is het ontbreken van het Nationaal Jeugdorkest dat de muziek in de eerdere delen verzorgde. Hierdoor valt ook ineens op dat de acteurs helemaal niet zo goed kunnen zingen. Voor het vierde en laatste deel is het te hopen dat de muzikanten weer van stal worden gehaald. En dat de Familie van Nielie zelf ook weer vol gas gaat.

De familie van Nielie in alle staten van Kwatta is tot en met 24 februari in het theater te zien, www.kwatta.info.

De familie van Nielie in alle staten

De familie van Nielie
Leeftijd
6+
Met:
Gustav Borreman, Marieke van Leeuwen, Lieneke Le Roux