fc twente finn jeugdopleiding

Finn (12) schrijft boze brief aan KNVB

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

FC Twente zit diep in de problemen. De club heeft gerommeld met miljoenen euro’s. De KNVB vindt dat FC Twente daarom niet meer mag spelen in de Eredivisie, het hoogste voetbalniveau. De rechter gaf de voetbalbond vorige week gelijk. Finn (12) uit Oldenzaal is boos en schreef een brief.

‘Deze beslissing heeft niet alleen gevolgen voor de profspelers, maar ook voor mij’, vertelt Finn. ‘Ik ben keeper in de D2 van de jeugdopleiding van FC Twente en ga volgend jaar naar de D1. Maar dat gaat nu misschien niet meer door. Ik was zó boos toen ik de uitspraak van de rechter hoorde, dat ik een brief naar de baas van de KNVB heb geschreven.’

fc twente finn jeugdopleiding

Kleine kans
Als FC Twente niet meer in de Eredivisie speelt, verdient de club veel minder geld. Belangrijke spelers vertrekken, bedrijven willen niet meer samenwerken en toeschouwers kopen minder kaartjes. De kans bestaat dus dat de club volgend jaar helemaal niet meer bestaat.

‘Mijn droom en mijn toekomst worden kapotgemaakt. Terwijl wij als jeugdspelers hier helemaal niks aan hebben kunnen doen. Ik wil dat de bond weet wat voor schade ze aanrichten met deze zware straf’, zegt Finn. ‘Er bestaat nog een héél kleine kans dat het goedkomt. FC Twente vecht de straf nog één keer aan. Of mijn brief zal helpen bij de beslissing? Ik weet het niet. Maar niet geschoten is altijd mis.’

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps