Filmpje: Luipaard uit de put gered

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een boer uit het westen van India schrok zondag wakker van een gek geluid. Hij ging eropaf en zag opeens een luipaard in een achttien meter diepe put zitten. Samen met de dierenbescherming heeft hij het dier gered.

In het gebied waar de boer woont, worden vaker luipaarden gespot. Die leven in de bossen eromheen. Maar omdat het woud door de houtkap kleiner wordt, sluipen de dieren soms naar andere plekken om eten te vinden.

Paniek
Dat gaat niet altijd goed. Soms vallen ze mensen aan. En soms, zoals vorig weekend, vallen ze in een put. 

Het luipaard hield zich in paniek vast aan een touw, maar verdronk bijna. Daarom lieten de dierenbeschermers en dorpelingen eerst een bosje hout in de put zakken. Daar kon het luipaard op klimmen.

Vrijgelaten
Daarna werd er een kooi naar beneden getakeld. Het roofdier sprong er niet graag in, maar had geen andere keus. Eenmaal boven onderzocht de dierenarts de drenkeling. Het bleek om een vier jaar oud vrouwtje te gaan. Ze was niet gewond en werd weer losgelaten in het wild.

Altijd op de hoogte blijven van de leukste filmpjes? Volg ons via Facebook of WhatsApp!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ah wat aardig van die mensen Blij Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.