Filmpje: Museum voor honden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de Britse hoofdstad Londen is twee weken geleden een gek museum geopend. De kunst die er hangt is niet voor mensen, maar voor honden!

In het museum hangen de schilderijen dicht bij de grond. Er staan kipkluifjes op en andere voorwerpen in kleuren die honden goed kunnen zien.

Geur van oude schoenen
Ook is er een ballenbad dat lijkt op een grote voerbak en een autoraam waar een ventilator de geur van vers vlees en oude schoenen naartoe blaast. Allemaal dingen waar honden blij van worden!

Het museum is ingericht door de Britse kunstenaar Dominic Wilcox. 'Ik denk dat spelen heel belangrijk is voor de gezondheid van een hond', vertelt hij in het filmpje hierboven. 'Ik hoop dat deze kunstwerken veel staarten aan het kwispelen krijgen.'

Twee dagen open
Het museum was maar twee dagen open. Het was bedacht door een Britse dierenverzekering. Die wil dat baasjes vaker met hun huisdieren gaan spelen. En oké, reclame maken wilde het bedrijf natuurlijk ook...

Wil je meer filmpjes zien? Kijk dan eens op www.kidsweek.nl/filmpjes.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wat zou er gebeuren als er een hond op plast ( op het schilderij)
en echty heel leuk bedacht

wat leuk bedacht

echt cute zo iets schattigs het ik nog nooit gezien<3<3<3

best wel fancy Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.