Filmpje: Pas op, overstekende alligator!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de Amerikaanse staat Florida zijn naar schatting 1,25 miljoen alligators. Dikke kans dus dat je er daar een keer eentje tegenkomt. Maar van zo’n grote als deze schrik je toch even.

De alligator die Kim Joiner laatst tegenkwam in een natuurpark is heel wat groter dan de meeste anderen. Ze filmde het dier en deelde de video op Facebook. Daarin zie je hoe het reusachtige beest op zijn gemak het pad oversteekt, op weg naar de volgende sloot.

Echt of nep?

Het dier heeft de bijnaam Bultrug gekregen, naar een van de grootste walvissen ter wereld. Veel mensen geloofden niet dat hij echt is. Ze vinden ‘m meer op een dino lijken.

'Hij was absoluut niet nep', zegt Kristi Buckley, die er ook bij was, tegen een lokale nieuwszender. 'Hij ziet er wel prehistorisch uit.’'

Veilig

Buckley lag op de grond om foto’s te maken. 'Ik lette wel op, voor het geval hij omdraaide. Maar we hadden hem al op en neer zien lopen op zoek naar een veilige oversteekplaats. Toen de mensen eenmaal opzij waren en hij zich veilig voelde, stak hij over. Dus ik vond hem niet bedreigend.'

Wil je meer filmpjes zien? Kijk dan op Kidsweek.nl/filmpjes.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hallo ik heet emma

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.