Filmpje: Piepjonge geitjes leren springen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Geiten zijn echte springdieren. Dat ze daar al vroeg mee beginnen, zie je in het filmpje hierboven. Deze geitjes zijn net geboren en stoppen nu al niet meer met hupsen.

Gershwin, Boterbabbelaar, Goudsbloempje en Bruno zijn in dit filmpje één dag oud. Ze zijn geboren op de Amerikaanse boerderij De Zonnebloem. Hun moeder Rabarber is de eerste van twintig zwangere geiten daar die dit jaar kleintjes heeft gekregen.

Truitjes aan

De geitjes kregen truitjes aan, omdat het nog best koud is op de boerderij. Maar er was nog een reden. Hun moeder dacht dat de licht gekleurde geitjes niet van haar waren. Door deze jonkies donkere kleren aan te trekken, ziet ze het verschil minder en mogen ze alle vier bij haar drinken.

Wil je meer filmpjes zien? Kijk dan eens op Kidsweek.nl/filmpjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Zelf heb ik ook 2 geitjes in Duitsland gezien die leerden springen, ook zo klein! Maar deze hebben truitjes aan! Zooooo schattig!! Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.