Wesp
Slimme dierentrucs

De wesp speelt voor Sinterklaas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wie niet sterk is moet slim zijn. Daarom barst het in de dierenwereld van de handige trucjes. Elke week bespreken we een handigheidje van een slim beest. Deze week: de schoorsteenwesp.

De schoorsteenwesp maakt holletjes in steile wanden, vooral in het zuidoosten van Nederland. Maar zo'n holletje in een gesteente kan voor problemen zorgen: er loopt gemakkelijk regenwater in. 

Sinterklaas

Nu snap je waarschijnlijk waar het beestje z'n naam aan te danken heeft: aan dit slimme trucje. De schoorsteenwesp maakt een schoorsteen naar het holletje toe. Dat doet-ie door kleine stukjes klei op elkaar te plakken als een echte metselaar. In de schoorsteen maakt-ie een paar kamers om eitjes in te leggen. Net als Sinterklaas brengt de moederwesp cadeautjes naar z'n jonkies, als de eitjes zijn uitgekomen. Meestal zijn dat smakelijke larven. Kijk zelf maar:

Benieuwd naar slimme trucs van andere dieren? Die lees je hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

idk maar volgensmij is het een uitdrukking idk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.