Apen New Delhi

Filmpje: Apen maken Indiase hoofdstad onveilig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Best grappig zou je denken, een aapje dat door je slaapkamerraam naar binnen klimt. In de Indiase hoofdstad New Delhi kunnen ze er niet om lachen. De stad is vol met brutale apen.

Naar schatting leven in New Delhi zo'n vijfduizend resus-apen. Ze pakken eten en telefoons af, breken elektriciteitskabels en halen alles overhoop. Soms vallen de apen mensen aan. De regering adviseert bewoners daarom om de dieren niet recht in de ogen aan te kijken. 

Apenverjagers

Een paar jaar geleden werden al zo'n veertig apen-verjagers ingehuurd. Maar veel konden ze niet doen, want de apen waren met veel meer.

Afgelopen tijd is onderzocht of de apen een middeltje kunnen krijgen dat voorkomt dat ze zwanger worden. In andere gebieden in India probeerden ze om de dieren te steriliseren. Maar dat is duur en dier-onvriendelijk want volgens dierenbeschermers maakte de ingreep de apen agressief. 

Heilig

Rondom Indiase hindoe-tempels lopen ook vaak veel apen. In het hindoeïsme is de aapgod Hanuman een belangrijke figuur. Hij is een symbool van kracht. Indiërs die apen als goddelijk zien, geven de dieren regelmatig eten. Zolang dat gebeurt kan het apenprobleem niet opgelost worden, vertelt een onderzoeker aan een Indiase krant.

In dit Engelstalige filmpje zie je dat de apen overal in de stad lopen:

Anderen lazen ook: Vermist: twee apen 'ontsnapt'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wij hebben lekker uitgeslapen en ik heb net met papa gelachen om de moppen en interessante dingen gelezen over van alles en nog wat!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.