Tusker_Kenia

Filmpje: Bijzondere olifant (60) met enorme slagtanden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

'Als ik haar niet met mijn eigen ogen gezien had, zou ik niet hebben geloofd dat zulke olifanten bestaan.' Dat zei de Britse fotograaf Will Burrard-Lucas die in Kenia de laatste beelden maakte van 'de koningin der olifanten'. Kort daarna overleed ze door ouderdom.

De beheerders van het natuurpark waar deze olifant zestig jaar lang leefde, hadden haar de codenaam F_MU1 gegeven. Ze was een 'tusker', ofwel een olifant met enorme slagtanden die wel twee meter lang kunnen worden.

Statig en sierlijk

Reuzeolifanten zijn zeldzaam. In Afrika leven er minder dan dertig. Natuurfotograaf Burrard-Lucas vertelt op zijn blog dat hij geen woord kon uitbrengen toen hij F_MU1 voor het eerst zag: 'Ze was mager en oud, maar ze liep met statige sierlijkheid. Het leek alsof ze uit een andere tijd kwam, ze deed me denken aan een mammoet', schrijft hij.

Stropers

Het was bovendien een wonder dat F_MU1 al zo oud was. Reuzeolifanten zijn door hun lange slagtanden vaak het slachtoffer van stropers die op ivoor jagen. Om haar te beschermen gaven de parkbeheerders niet zomaar informatie aan anderen over haar. Al die jaren wisten maar weinig mensen dat deze bijzondere olifant bestond. 

Filmpje

De fotograaf gebruikte voor de beelden van de laatste weken van haar lange leven, een op afstand bestuurbare camera op wieltjes. Hoe dat werkte zie je in het filmpje hieronder:

Anderen lazen ook: Waarom heeft een olifant een slurf?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

jamer dat ie dood is maar wel mooi

wow wat een grote slagtanden niet normaal Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.