Bultrugwalvis

Filmpje: Bultrugwalvissen maken 'bubbelnetten'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Amerikaanse onderzoekers deelden deze week bijzondere beelden van jagende bultrugwalvissen. Terwijl ze samen in cirkels zwemmen, blazen de walvissen bubbels rondom hun prooi.

Bultrugwalvissen die in de zomer van de Amerikaanse eilandengroep Hawaii naar Alaska in het noorden zwemmen, hebben een slimme manier van jagen.

Bubbelnet

Ze cirkelen in een groep rond een school vissen en blazen tegelijkertijd bubbels uit hun spuitgaten. De vissen kunnen daardoor niet weg uit het 'bubbelnet' en worden naar boven gedreven. Daar scheppen de walvissen ze op met hun enorme bek.

Bijzonder

Deze 'bubbelnetjacht' van walvissen wordt al jaren gefilmd en onderzocht, maar onderzoekers van de universiteit van Hawaii pakten het anders aan. Ze filmden met een drone én met een camera die vastzat op de rug van één van de walvissen. De bijzondere beelden zie je in deze Engelstalige video: 

Anderen lazen ook: Walvis spoelt aan met 40 kilo plastic in maag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hoe is het gelukt?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.