Hert

Filmpje: Canadese schaatser redt herten van het ijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Op een meer in de Canadese provincie Ontario ligt een dikke laag ijs. Fijn voor mensen die willen schaatsen, maar minder leuk voor herten die per ongeluk op het bevroren meer belanden.

Ryan Peterson maakte tussen de middag een schaatstocht op het meer, toen hij drie herten op het ijs zag: een moeder met haar twee kinderen.

Bambi

De dieren waren duidelijk uitgeput, maar Peterson zag ook dat ze op het spiegelgladde ijs niet vooruit konden komen. Wie de film Bambi ooit zag, weet wat er gebeurt als herten zich op het ijs wagen. Hun poten glijden weg en daardoor kunnen ze niet overeind komen.

De schaatser was bang dat de dieren nu een makkelijke prooi voor wolven waren. Hij besloot een touw te gaan halen om ze te redden.

Slim

Toen hij terugkwam, waren de herten nog steeds op dezelfde plek. In dit filmpje zie je hoe slim Peterson het drietal weer op het vaste land kreeg.

Anderen lazen ook: Beroemde Japanse herten in gevaar door zwerfplastic.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.