Adelaarsrog

Filmpje: drieling adelaarsrog geboren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In geen enkel ander aquarium worden zoveel adelaarsroggen geboren als in Burgers' Zoo in Arnhem. Afgelopen weekend kwam daar zelfs een drieling ter wereld.

Het was een grote verrassing voor de dierenverzorgers toen ze 's ochtends bij het aquarium kwamen en opeens drie jonge adelaarsroggen zagen: twee mannetjes van 2,4 kilo en een vrouwtje van 1,4 kilo. De moeder kreeg met deze kleintjes, haar achtste, negende en tiende kind.

Pannenkoek

Adelaarsroggen leggen een ei in hun lichaam en daar komt het ook uit. Het jong rolt bij de geboorte als een opgerolde pannenkoek tevoorschijn uit de moeder. Adelaarsroggen-baby's krijgen geen eten of andere zorg van hun moeder. Na hun geboorte kijken de ouders niet eens meer naar ze om! Maar dat de jonkies zich heel goed weten te redden, zie je in dit filmpje.

Anderen lazen ook: Zwart slingeraapje geboren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duimomhoog cool zeg en zo schattig die roggetjes en ook nog eens een 3 ling

Juichen er zijn Adelaarsroggen geboren

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.