Oehoe

Filmpje: oehoe Brutus uit Veghel vermist

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vorige week wist hij zich los te maken van het riempje waarmee hij vastzat: de vier jaar oude oehoe Brutus. Zijn eigenaar is bezorgd, want de uil heeft niet geleerd om op prooien te jagen.

Sinds zijn ontsnapping afgelopen dinsdag wordt de enorme vogel wel regelmatig door iemand gezien, dat blijkt uit de berichten op de Facebookpagina van zijn eigenaar Edwin uit Veghel.

Lief

Edwin denkt dat Brutus in het wild niet veel langer dan een week kan overleven. Zijn vrouw Saskia vertelde het AD'We hebben hem gekocht als klein kuikentje toen hij net uit zijn ei kwam. We hebben hem groot gebracht met de hand. Het is echt een heel lief beest. Je kunt hem aaien en met hem kroelen.'

Zoektocht

Het echtpaar en hun dochter zijn erg gehecht aan de uil: 'Als je hem ziet, kun je het beste contact met ons opnemen. Wij hebben een speciale leren handschoen en wij weten ook hoe we hem kunnen roepen.'

Omroep Brabant maakte dit filmpje over hun zoektocht:

Anderen lazen ook: Hoeveel weegt een oehoe uil?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik denk dat wij hem hebben gezien bij het vliegveld Veldhoven. Afgelopen zondagmorgen rond 08.30 uur

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.