Rode panda

Hoera! Een kleine panda geboren in Blijdorp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een pluizig, superzacht wit bolletje dat héél voorzichtig het nest verkent. Vorige week werd in Diergaarde Blijdorp een kleine panda geboren. 

De kleine panda wordt ook wel rode panda genoemd, vanwege zijn rode vacht. Rode panda's zijn ongeveer net zo groot als een flinke kat.

Wasberen

De rode panda is geen familie van de zwart-witte reuzenpanda. Die hoort bij de berensoort, terwijl een rode panda meer op een wasbeer lijkt. Diergaarde Blijdorp doet mee met een fokprogramma voor rode panda's. Ze wonen al sinds 1978 in deze dierentuin.

Nestkast

Het is nog niet duidelijk of de pandababy een jongen of een meisje is. Het kleintje blijft voorlopig in de nestkast van het pandaverblijf. Bekijk hier het filmpje dat de dierentuin gisteren online zette.

Anderen lazen ook: Andere artikelen over panda's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

schattig Blij Blij Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.