Hond

Hond wacht al maanden op plek waar baasje stierf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Afgelopen augustus kwam de eigenaar van een hond in de Chinese stad Hohhot om door een verkeersongeluk. Sindsdien zit het hondje te wachten op de plek waar zijn baasje stierf.

Er zijn wel mensen die de hond willen helpen, maar daar moet het dier niet veel van weten. Wel eet-ie het eten op dat mensen voor hem neerleggen.

Veilig

Dit weekend verschenen beelden van het beestje op Chinese social media. Veel mensen lieten weten dat ze zich zorgen maken over zijn veiligheid: 'Het is gevaarlijk voor het hondje om op de weg te staan. Ik hoop dat goede mensen hem adopteren en meenemen naar een veilige plek.' Bekijk hieronder het Chinese filmpje: 

Xiongxiong

Dit hondje is niet de eerste Chinese hond die wereldberoemd werd door zijn trouw. Eerder dit jaar verschenen beelden van Xiongxiong online. Hij wacht elke dag urenlang bij de uitgang van de metro tot zijn baas terugkomt van zijn werk. Je ziet Xiongxiong in dit Engelstalige filmpje

Hachiko

En dan is er ook nog Hachiko. Zo'n honderd jaar geleden wandelde deze Japanse hond na de dood van zijn baasje elke dag naar het station om hem op te wachten. Dat deed hij negen jaar lang! Hachiko kreeg een standbeeld bij het station en er werd ook een beroemde film over hem gemaakt: Hachi: A Dog's Tale.

Anderen lazen ook: Jongens redden hond van enorme wurgslang.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.