Hond Thailand

Thaise hond na 220 kilometer zwemmen gered

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Is het een vis? Is het een tak? Nee, het is een hond! Medewerkers van een boorplatform keken raar op toen ze midden op zee een hond zagen zwemmen. Kilometers van het strand werd het beestje gered.

De hond heeft waarschijnlijk zo’n 220 kilometer gezwommen voordat hij gered kon worden. Waar het dier precies vandaan kwam is nog niet duidelijk. Hij kan helemaal vanaf het vasteland zijn gezwommen of van een vissersboot zijn gevallen. 

Uitgeput

Door een touw om zijn lijf te binden kon de hond gered worden. Omdat het dier zo ver had gezwommen, was hij uitgeput en uitgedroogd. Aan boord van het boorplatform kreeg het dier daarom snel voedsel en water. ‘Als de golven iets hoger waren geweest, hadden we de hond niet kunnen zien’, schrijft een van de redders op Facebook. ‘Hij was erg rustig en blafte en gromde niet.’

Adopteren

Na twee nachten werd de hond met een olietanker terug naar het vasteland gebracht. Daar vertelde de dierenarts dat het beest helemaal gezond was. Een van de medewerkers wil de hond graag adopteren als blijkt dat hij geen baasje heeft.

Op dit filmpje is te zien hoe de hond aan boord komt: 

Anderen lazen ook: Baasje verft hond roze en paars

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Zielig en mooi hoe hij zich zelf heeft kunnen redden. Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.