Schapen Paleis Soestdijk

Wollige grasmaaiers op Paleis Soestdijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Geen tuinmannen met grasmachines, maar schapen gaan voortaan het landgoed van Paleis Soestdijk onderhouden

Het gaat om de kudde van herdersechtpaar Werner en Esther Floor. Zij trekken vanaf nu een paar keer per jaar te voet met hun schapen over de  graslanden rondom Paleis Soestdijk. Onderweg kunnen de dieren naar hartenlust grazen.  

Plantensoorten 

‘Natuurlijk maaien’ is niet alleen milieuvriendelijker, het zorgt volgens biologen ook voor een grotere variatie in plantensoorten. Dat komt omdat schapen bepaalde planten en grassoorten eten waarvan er op een bepaalde plek te veel zijn. Heide of bloeiende kruiden krijgen dan weer meer ruimte om te groeien.  

Zonder lawaai en benzine

Schapen nemen in hun vacht ook sporen van zaden van het ene gebied mee naar het andere. Zo kunnen soorten zich verspreiden. Bovendien bewerken schapen de grond met hun hoeven en ook dat is goed voor plantengroei.

En zeg nou zelf, zo’n kudde wollige grasmaaiers zie je tijdens een wandeling toch liever dan een lawaaiige machine op benzine? 

Anderen lazen ook: Oei! Dolfijn zwemt verkeerde kant op!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat leuk! Aandacht voor de schaapskudde op landgoed Paleis Soestdijk. Kinderen en familieleden zijn in de zomer van harte welkom om de schapen te ontmoeten. Zodra er een datum bekend is, communiceren we dit via social media en de website. Hartelijke groet!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.