Amerikanen worden gewaarschuwd voor ontploffende kalkoenen voor Thanksgving

Pas op voor knalkoen!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Vandaag vieren Amerikanen de feestdag Thanksgiving. Veel mensen gooien dan een kalkoen in de pan. Levensgevaarlijk, waarschuwen veiligheidsexperts.

Op YouTube verschijnen al de hele week indrukwekkende waarschuwingsfilmpjes. Daarop kun je zien wat er gebeurt als je een ingevroren kalkoen in een frituurpan laat zakken. Doordat het water (van de ingevroren vogel) zich mengt met de hete olie, ontstaat er een gigantische steekvlam waardoor het hele huis in de fik kan vliegen:

Volgens deskundigen is het slimmer om de kalkoen eerst te ontdooien voordat-ie de pan in gaat. Of, nog veiliger, je stopt hem gewoon in de oven!

Vierde donderdag
Thanksgiving wordt altijd gevierd op de vierde donderdag in november. Voor veel Amerikanen is het belangrijker dan kerst. Ze vieren het meestal met familie. De dag erna heeft iedereen vrij. Om kerstinkopen te doen. Dat dan weer wel.

Altijd op de hoogte blijven van de leukste filmpjes? Volg ons via Facebook of WhatsApp!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dit zou ik nooit doen! Straks vliegt mijn huis in de fik! Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.