sport

Filmpje: de stuntpauze van een bouwvakker

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Wat doe jij tijdens de pauzes op school? Broodje eten? Beetje kletsen? De Chinese bouwvakker Shi Shenwei maakt liever een paar salto’s en sprongen. Inmiddels is hij beroemd.

Als puber wilde Shi Shenwei (23) niet deugen. Het enige dat hij deed, was gamen. Toen hij klaar was met school, stuurden zijn ouders hem daarom naar een oom die bouwvakker was. Shenwei werkte tien uur per dag en veranderde van een magere gameverslaafde in een sterke spierbundel.

Beroemd

Toen hij op een dag een filmpje zag over krachttrainingen in de open lucht, was hij om. Voortaan benutte hij elke werkpauze om te oefenen. Shenwei leerde zichzelf een heleboel  kunstjes en stunts.

Zijn collega's maakte er filmpjes van, die hij op de Chinese variant van Instagram zette. Daar heeft hij al meer dan een miljoen volgers.

Droom

Shenwei werkt nog steeds in de bouw. Maar vast niet meer voor lang. Hij is al gevraagd voor verschillende talentenshows en krijgt misschien een rol in een Chinese film.

Ooit wil Shenwei zelf een sportschool beginnen. Speciaal voor jongeren die, net als hij ooit, alleen maar achter de computer zitten.

 

Wil je meer filmpjes zien? Kijk dan op Kidsweek.nl/filmpjes.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps