Luke Aikins is veiling in het net geland

Geslaagde sprong zonder parachute

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Je moet nooit zonder parachute uit een vliegtuig springen. Dat weet iedereen, óók Luke Aikins. Die buitelde al 18.000 keer van grote hoogte naar beneden. Maar zaterdag was anders. Toen sprong de waaghals expres zonder parachute.

Uit een vliegtuig springen zonder parachute of speciaal vliegpak: dat moet je dus nooit doen. Dat vond ook Luke Aikins toen iemand het plan twee jaar geleden aan hem voorstelde. Maar Aikins heeft al zo vaak gesprongen, dat hij het idee om het wat spannender te maken, maar moeilijk kon vergeten.

Testpoppen
Daarom wilde hij het toch proberen. Maandenlang oefende hij. Want hij wilde zijn actie natuurlijk wel overleven. Op zestig meter hoogte hing een net waar hij precies in moest vallen. Met zware poppen testte Aikins en zijn team vooraf of dat zou lukken.

200 km/uur
Zaterdag was het zover. Op 7,6 kilometer hoogte sprong Aikins met drie anderen uit een klein vliegtuig. Er was één groot verschil: de anderen droegen wél een parachute. Met meer dan tweehonderd kilometer per uur vielen de waaghalzen naar beneden.

Piepjes
Via zijn helm hoorde Aikins piepjes. Die vertelden hem of hij nog de juiste richting op ging. Met zijn lichaam kon hij sturen. In de lucht oefende hij alvast zijn draai, want hij wilde op zijn rug landen. Dat lukte. Na een val van ruim twee minuten plofte hij onder luid applaus in het net:

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.