Grootste Legoboot toert door Nederland

Grootste LEGO-schip reist door Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

De boot bestaat uit wel 1,2 miljoen steentjes en weegt maar liefst 2.860 kilo. Na 900 uur bouwen was het grootste LEGO-schip ter wereld af en nu maakt het een rondje langs verschillende Nederlandse basisscholen.

In dit filmpje zie je hoe het recordschip is gebouwd en hoe het werd gedoopt. Dat laatste natuurlijk met een champagnefles gemaakt van legosteentjes!

​Scholen konden een bezoekje van de LEGO Schooltour winnen door de allerbeste reden in te sturen waarom het schip naar hun school moest komen. De grote winnaar is OBS Branding in Brielle.

Meike uit groep 7 schreef: 'Dat schip hoort natuurlijk bij ons op het schoolplein want een schip hoort in de branding (zo heet onze school)! Maar dat is nog niet alles, want naast ons staat basisschool "het Anker" en sportcentrum "de Dukdalf" en je rijdt er naartoe via de "Reede". Dus hier hoort een schip te liggen.'

De tour eindigt in de Jaarbeurs in Utrecht, waar het schip van 18 tot en met 24 oktober te zien is tijdens het LEGO World-evenement.

Altijd op de hoogte blijven van filmpjes die voor kinderen interessant zijn?Volg ons via Facebook of WhatsApp!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hahahaha! Goeie rede meike

Dat is goede doelwit voor reizigers.
Juichen

Ik vind dat wel kunnen oké doei

ik vind het maar niets gaat hij breken gaat iets stuk man lego verplaatsen is all een nagtmerrie maar zo groote

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.