Robot Method 2 Zuid-Korea gebaseerd op Avatar

Megarobot zet eerste stappen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Vier meter hoog is-ie: de Zuid-Koreaanse Method-2-robot. Hij lijkt zo weggelopen uit Avatar (die film met de blauwe mensen), maar hij is superecht. In de toekomst moet hij klusjes opknappen die voor mensen te gevaarlijk zijn. Maar hij moet eerst even leren lopen!

De man die je in de robot ziet zitten, bestuurt de Method-2. Tilt de man zijn armen op, dan tilt de robot ook zijn armen op. Alleen wegen de armen van de robot wel 130 kilo. Per stuk.

Knappe koppen

Dertig knappe koppen uit Zuid-Korea hebben er ruim een jaar aan gewerkt. De baas van het robotbedrijf is supertrots, vertelde hij aan The Telegraph. 'Onze robot is de eerste bemande tweebenige robot ter wereld en is gemaakt om te werken in extreem gevaarlijke gebieden waar mensen niet (onbeschermd) kunnen komen', zei de baas van het bedrijf Yang Jin-Ho.

Hier zie je de eerste (flink dreunende) stapjes van de robot:

Fabrieken

Het duurt nog zeker een paar jaar voordat de robot helemaal klaar is. Wat hij dan precies kan is nog niet bekend, maar Yang Jin-Ho denkt dat de Method-2 goed gebruikt kan worden in fabrieken, de bouw en misschien ook wel in het leger.

Hieronder zie je de robot uit Avatar waar de Method-2 wel erg op lijkt. Niet zo gek ook, als je weet dat een van de ontwerpers eerder meewerkte aan robotfilms en -series als Transformers, Robocop en Terminator.

scene uit de film Avatar, robot, Zuid-Korea

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

heel cool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.