WK robotvoetbal

Oranje voetbalrobots tweede op Robocup

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Arjen Robot, Gregory van der Tandwiel en Robodiño hebben er alles aan gedaan, maar de wereldtitel robotvoetbal is net aan hun neus voorbij gegaan. De robots van de Technische Universiteit in Eindhoven werden afgelopen weekend tweede. In Japan won China het goud.

Al voor de tiende keer stonden de voetbalrobots uit Eindhoven in de Robocup-finale. Vorig jaar wonnen ze, maar dit keer was de Chinese tegenstander beter. Met 6-3 werden de oranje voetbalrobots verslagen.

De wedstrijd werd gespeeld in twee helften van een kwartier. De robots worden van tevoren geprogrammeerd, maar tijdens de wedstrijd voetballen ze helemaal zelfstandig. De programmeurs kunnen de robots dan alleen nog maar toejuichen. En dat deden ze: kijk maar!

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ronaldo krijgt mislukt beeld of Nieuwe voetbalregels voor kinderen.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Leuk dat er een WK robotvoetbal is Blij Juichen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.