vulkaan

Vulkaan Bali op uitbarsten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Vulkaan Agung op het Indonesische eiland Bali staat op het punt van uitbarsten. Al meer dan 50.000 mensen zijn op de vlucht geslagen. Zij slapen in gymzalen.

De vulkaan spuwt op dit moment al flink veel lava uit. Bewoners en toeristen moeten op minimaal twaalf kilometer afstand blijven. 

Met 3030 meter is de Agung de hoogste berg op het vakantie-eiland Bali. De vulkaan barstte voor het laatst uit in 1963. Toen bleef de vulkaan meer dan een jaar vuur spugen. In Indonesië zijn nog veel meer vulkanen: zeker 130.

Schokken

De laatste dagen zijn er honderden aardschokken geweest. Uit de krater van de vulkaan stijgt rook op. Ook mensen die eerst geen zin hadden om hun huis te verlaten, nemen nu het zekere voor het onzekere. Sporthallen op het eiland zijn inmiddels overvol met tijdelijke vluchtelingen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Geschrokken door vulkaan of Filmpje: vulkaan lacht naar helikopter.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

arme mensen op Bali Duimomlaag

een docent van mijn school zit u op bali dus ik maak me wel veel zorgen ik hoop dat het goed gaat liefs meike

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.