Meg Myers - Running Up That Hill

2130 kinderen kleurden voor speciale videoclip

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

2130 kinderen uit Noord-Amerika kleurden samen 3202 kleurplaten. Niet zomaar, maar voor een nieuwe videoclip van muzikante Meg Myers uit Amerika.

Leerlingen van tien scholen zich op het project gestort. De kleurplaten die ze hebben ingekleurd zijn eigenlijk foto’s van de zangeres, maar dan zo bewerkt dat het net lijkt alsof ze getekend zijn.

Niet te stoppen

In de videoclip zie je hoe Myers als een rups over de grond kruipt en in een boom klimt, waar ze zich ontpopt als vlinder. Al vliegend besluit ze dat ze nóg hoger wil, tot aan de planeten en sterren. ‘Wat ik er zo mooi aan vind, is dat dit iets is wat kinderen begrijpen’, zegt regisseur Jo Roy daarover in een achter de schermen-video. De 3202 kleurplaten zijn snel achter elkaar gezet, waardoor de clip eruitziet als een flipboekje dat een filmpje wordt als je erdoorheen bladert.

Het liedje heet Running up that Hill en werd in 1985 voor het eerst uitgebracht door de Britse muzikante Kate Bush. Hieronder zie je de versie van Meg Meyers. Mét alle 3202 kleurplaten!

Door Malou van Zwieten

Anderen lazen ook: Honderden kinderen verbreken record inkleuren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat is echt veel werk zeg! Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.