Robocop Dubai

Nieuw in Dubai: robot als politieagent

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

De politie van Dubai heeft er een nieuwe collega bij. Handig, want deze agent hoeft nooit te eten of te slapen. Hoe dat kan? Het is een robot!

De nieuwe politieagent heet Robocop, net als een film over een politierobot. Robocop is twee weken geleden begonnen. Hij kan achter boeven aan en parkeerboetes uitdelen. Op zijn borst zit een scherm. Daarop kunnen mensen een misdaad melden, een boete betalen of een beetje kletsen. Soms vraagt hij of je een selfie met hem wilt maken.

Gezichten herkennen

De eerste tijd werkt Robocop bij winkels en toeristische attracties. Via camera’s kunnen menselijke agenten zien wat hun collega doet. In de toekomst moet de robot ook gezichten herkennen. De digitale agent spreekt nu Arabisch en Engels en zal straks ook Russisch, Chinees, Frans en Spaans kunnen spreken.

Wil je meer filmpjes zien? Kijk dan eens op Kidsweek.nl/filmpjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow, dat is echt gaaf

Dit is raar/cool/leuk/grappig
Blij Duimomhoog *juichen*!!!!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.