vlogserie wo2

Bijzonder: vlogs uit Tweede Wereldoorlog

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Stel je eens voor dat er 75 jaar geleden al vloggers hadden bestaan. Hoe hadden zij dan de Tweede Wereldoorlog laten zien? In een nieuwe tv-serie laat een vlogger je dat in elf afleveringen zien.

 
 

De vlogserie draait om Evert die, samen met zijn broer Klaas, in de laatste weken van de oorlog op zoek gaat naar hun oudste broer Joris. Tijdens deze reis maken ze dingen mee die tijdens de oorlog ‘normaal’ waren, zo moeten ze onderduiken en dreigt er een luchtaanval.

Intimiderend

Maurits speelt de rol van Evert. Hoewel de vlog gespeeld is, vond hij het allemaal heel echt voelen. Aan NPO1 Langs de Lijn En Omstreken vertelde hij: ‘De opnames waren heel intimiderend. De andere acteurs speelden hun rol erg goed. Een van de acteurs kwam ook uit Oostenrijk. Hij sprak ook zinnen uit waarvan ik dacht: meent hij dit nou of speelt hij het?’

Verzetsmuseum

Om zich goed voor te bereiden op zijn rol ging hij naar het Verzetsmuseum in Amsterdam. Maurits: ‘Daar heb ik geleerd hoe het is om als jonge jongen de oorlog mee te moeten maken. Ik heb daar ook alle vliegtuignamen uit die tijd uit m’n hoofd geleerd en wat bekende liedjes die ze toen allemaal zongen.’

Deze week verschijnen er steeds nieuwe vlogs op het YouTube-kanaal van Evert_45.  Bekijk (hieronder) de eerste aflevering.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

super omdat het gewoon super is voor mij he

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps