Charlie Bit My Finger

Charlie (11) beet in een vinger en werd wereldberoemd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Charlie bit my finger is vandaag precies tien jaar oud. De video, waarin baby Charlie in de vinger van zijn broer Harry bijt, is al meer dan 849 miljoen keer bekeken. Nu zijn de broers tieners.

Tegenwoordig stikt YouTube van de baby-video’s. Maar toen de vader van Harry en Charlie hun video deelde, was de site nog een stuk minder vol. De Brit Howard Davies-Carr wilde de video van zijn zoons delen met hun opa in Amerika. Maar het filmpje was te groot om te mailen. Dus zette hij het op YouTube.

Meest bekeken

De video is al meer dan 849 miljoen keer bekeken. In 2009-2010 was het zelfs 171 dagen lang de meest bekeken video ooit. Die plek zijn de jongens daarna kwijtgeraakt aan Bad Romance van Lady Gaga, Baby van Justin Bieber en Gangnam Style van Psy.

Studiegeld

De populaire video leverde de familie Davies-Carr in tien jaar al een miljoen aan reclame-inkomsten op. Dat geld bewaren de ouders voor als de kinderen gaan studeren. Dat duurt nog even: Harry is nu 13 en Charlie is 11. Ook hebben ze er inmiddels twee broertjes bij: Jasper (9) en Rupert (6).

Wil je meer filmpjes zien? Kijk dan eens op Kidsweek.nl/filmpjes.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.