Klokhuis_spelling

Deze filmpjes helpen je met de spellingsregels

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vind jij spelling ook vaak lastig? Wanneer eindigt een werkwoord nou met een -t en wanneer schrijf je -dt? En hoe weet je wanneer je een d schrijft terwijl je een t hoort? In deze videoclips zie je hoe het zit!

Deze week is het de Week van de Alfabetisering. Dat is een week waarin aandacht wordt gevraagd voor laaggeletterdheid. Iemand die laaggeletterd is, heeft veel moeite met lezen en schrijven. Dat is iets anders dan analfabetisme. Een analfabeet kan helemaal niet lezen of schrijven. 

Plezier

In Nederland is één op de negen ouders met kinderen die op school zitten, laaggeletterd. Hun kinderen lopen de kans om zelf ook laaggeletterd te worden. Dat zorgt voor problemen later, bijvoorbeeld bij het vinden van een baan. De stichting Lezen en Schrijven organiseert tijdens deze 'alfabetiseringsweek' daarom allerlei taalactiviteiten. Een goed moment dus om je kennis over spelling even op te frissen met deze filmpjes: 

Anderen lazen ook: Zo snap je wat je moet snappen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps