Gio, BeautyNezz en Boncolor

Escaperoom vol schoolspullen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Drie youtubers in een escaperoom. Zou dat goed gaan? Gio, Joy en Bonnie lieten zich donderdag opsluiten. Door samen te werken wisten ze heel wat puzzels op te lossen.

De escaperoom was dit weekend drie dagen open in Amsterdam. Met een schoolbord en vijf tafeltjes leek het wel een klaslokaal. Het was een idee van HEMA, om te laten zien dat je nog veel meer met je schoolspullen kunt dan je denkt.
Gio, BeautyNezz en BoncolorGio, Joy (BeautyNezz) en Bonnie (Boncolor) kijken om zich heen. In dertig minuten moeten ze zoveel mogelijk punten verzamelen. Gio rammelt aan een hangslot en Joy staat bij een stapel fotolijstjes. ‘Ik ben echt niet gemaakt voor escaperooms’, zucht Bonnie.

Rekenen met rookworsten
Opeens haalt Joy twee usb-sticks uit een doosje. Ze sluit er een aan op een kabel die uit een kast steekt. Er verschijnt een som met tompoucen en rookworsten op het scherm erboven. Samen lossen ze ‘m op en - klik - er gaat een laatje open. ‘Er is iets gelukt’, roept Bonnie. ‘Vijftien punten!’ Ze krijgen nieuwe hints en lossen zo steeds meer raadsels op.
Gio, BeautyNezz en Boncolor
Net als school
‘Dit is net een film’, vindt Bonnie. Ze pakt haar telefoon om op Instagram te laten zien wat ze aan het doen is. Voor ze het weten is de tijd om. Ze hebben 175 van de 225 punten behaald. ‘Ik dacht echt dat we nul punten zouden halen’, zegt Bonnie. ‘Maar ik weet nu dat je hardop moet nadenken.’ Ze zouden alledrie wel vaker een escaperoom willen uitspelen. ‘Nouja, ik zeg dat dan, maar het komt er nooit van’, geeft Gio toe. ‘Eigenlijk is het net als met school...’

De escaperoom is nu weer gesloten. Op YouTube staan wel veel filmpjes voor trucjes die je zelf kunt doen met je schoolspullen. Zoals een telefoonhouder maken van vier potloden, een tas van een T-shirt en een etui van een waterflesje:

Anderen lazen ook: Maak je eigen schoolspullen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind de filmpjes heel handig voor school.

heel leuk en cool Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij

Ik hou van escaperoom’s !!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.