Kerstboomkanon

Filmpje: bomen schieten met een kerstboomkanon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Twee Nederlandse ontwerpers hebben een nutteloze maar grappige machine gemaakt: een kerstboomkanon. Het apparaat schiet de dennenbomen wel zestig meter ver!

Sinterklaas is nog niet eens ín het land of we hebben het al over kerstbomen. Dat komt doordat Leon de Bruijne en Willem van Doorn deze week met hun gekke uitvinding op de Dutch Design Week in Eindhoven staan. De ontwerpers bedachten hun kerstboomkanon omdat ze een kerstboom in huis ‘vrij idioot’ vinden. ‘We dachten we kunnen daar nog wel een idiotere factor aan toevoegen’, legt Van Doorn uit aan het Eindhovens Dagblad.

Kerstboomkanon

Het kanon bestaat uit een dunne metalen buis en lijkt een beetje op een garnaal. Aan het uiteinde gaat de kerstboom erin en even later komt-ie er keihard weer uit. Vijf seconden later landt de plant met een plof weer op de grond. Het filmpje hieronder maakten de mannen eerder dit jaar in Amsterdam:

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Alle kerstmannen verzamelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

echt super grappig Juichen

vet kool kike Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Blij Blij Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.