Foto: Unsplash

João (7) kan skateboarden ondanks zijn handicap

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

De Braziliaanse João (7) kon door zijn hersenverlamming niet meer zelf op een skateboard staan. Maar door een speciale constructie kan hij dat gelukkig nu wel! 

João is een vrolijke jongen die houdt van adrenaline, vertelt zijn moeder op Twitter. Al sinds hij heel klein is wil hij skateboarden. Maar als hij twee jaar is krijgt hij een hersenverlamming en kan hij niet zelf meer op een skateboard staan. Tot er een speciale installatie voor hem werd gemaakt door de stichting Skate Anima. Een video van João en zijn moeder ging viral op social media.

De tekst gaat verder onder de video.

Skate Anima

De installatie is gebouwd door skateboarder Ricardo Oliveira. Zijn eigen dochter is gehandicapt en hij ontwierp de constructie voor haar. Daarna verkocht hij het aan stichting Skate Anima. Een psycholoog en een fysiotherapeut startten dat project op. Zij willen skateboarden mogelijk maken voor kinderen met een handicap. Door deze walker kan João zelf op het skateboard staan terwijl iemand anders hem duwt. 

Anders zijn

De moeder van João hoopt dat veel mensen de video zien. Op Twitter vertelt ze dat João ook maar een gewone jongen is. Maar dat kinderen met een handicap vaak worden buitengesloten. Ze hoopt dat João's glimlach mensen inspireert. Anders zijn is onze kracht, zegt ze. João's lach is goed te zien op deze video waar hij voor het eerst op een skateboard staat.

Anderen lazen ook: Elfje Rayssa (9) kan skaten als de beste.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ahh wat lief ❤

Best wel handig zeg. Juichen

Lol super leuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps