Jiff op twee poten
Rubriek: knappe huisdieren

Kijk eens wat deze hamster, kat en hond kunnen!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Dansen, zingen of zelfs autorijden. Sommige huisdieren kunnen de gekste trucjes. In deze rubriek zie je de leukste filmpjes van de schattigste en meest talentvolle huisdieren. 

Charlie de autorijdende hamster

Hamster Charlie houdt heel erg van rennen in zijn radje. Zo erg dat zijn baasje hem wel wilde uitlenen om een auto te besturen. Wil je weten hoe? Kijk dan dit filmpje!

Jiff de hond op twee poten

Jiff kan zo goed op twee poten lopen, dat hij twee records heeft gebroken. Geen andere hond kan zo snel tien meter op zijn achterpoten lopen of zo snel vijf meter op zijn voorste poten.

Superkat de berenverjager

Hoe deze kat heet, weten we niet. Maar we weten wel dat hij een cape zou moeten dragen. Wanneer een beer wel erg dichtbij zijn familie komt, rent de kat naar buiten om hem weg te jagen. Super dapper!

Ben jij tussen de 7 en 13 jaar en heb jij ook een heel bijzonder huisdier? Stuur dan een mailtje naar diervanhetjaar@kidsweek.nl en vertel daarin waarom jouw dier zo bijzonder is. Voeg ook een foto van jullie samen toe of een filmpje waarop te zien is wat jouw huisdier kan. Stuur dit toe vóór 18 augustus.

Een vakkundige jury van dierenliefhebbers selecteert dan de vier mooiste/leukste/bijzonderste dieren die meedingen naar de titel Huisdier van het Jaar. Ben jij één van de genomineerden? Voer dan zo veel mogelijk campagne, want het huisdier met de meeste stemmen wint! En ontvangt een mooie prijs!

Hier moet jouw inzending aan voldoen:
+ Jouw naam, leeftijd, adres en telefoonnummer
+ Naam van jouw huisdier
+ Foto van jullie samen
+ Verhaaltje waarom jouw huisdier zo bijzonder is
+ Optioneel: video van de bijzondere prestatie van jouw huisdier (maximaal 1 minuut) 

Meer informatie over de verkiezing vind je op diervanhetjaar.nl.

Anderen lazen ook: Gezocht: bijzondere huisdieren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook