Beeld 'De Drie Zoekers'

Klas maakt superspannende fantasy-film

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het begon met gewoon een grappig filmpje. Maar het groeide uit tot een ware fantasy-film. Alle kinderen uit groep zes van basisschool Mareland in Leiden spelen erin. Vanavond is de première. 

Toen de scholen dicht gingen, begon één jongen uit de klas met zijn vader met het maken van een klein filmpje. Maar daar bleef het niet bij. Ze vroegen de hele klas om een rol te spelen. En dus werd het een enorm project. Echt bij elkaar komen zat er niet in. Maar wel heeft de klas, onder leiding van de vader van één van de kinderen, een superspannend script gemaakt. Daarna hebben alle dertig leerlingen zelf hun eigen deel opgenomen, en zijn alle scenes aan elkaar gemonteerd.

List

Het leverde de film De Drie Zoekers - De List van Karuna op. Het verhaal? In Viertronenrijk zijn vier koningen die in vrede samenleven, totdat Nijmod de andere koningen aanvalt. Die sturen alledrie een “zoeker" op pad om Koning Nijmod ten val te brengen. En dan blijkt Koning Nijmod ook nog eens betoverd te zijn door een heks...

Q&A

Vanavond is de heuse première. De hele klas is erbij via Zoom. Er komt zelfs een Q&A (een rondje vragen en antwoorden dus) met alle acteurs. Hieronder zie je de bloedstollende trailer van de film.

Anderen lazen ook: 10 video's die je gezien moet hebben

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

super cool ik zou de hele film wel eens kijken

leuk en dan ben je temminste ook aan het buiten spelen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.