Mila wint filmprijs

Mila (11) wint prijs op Cinekid

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Word jij ook altijd boos als je ouders maar blijven zeggen dat je ‘nog maar een kind’ bent? Mila Kok (11) maakte er een film over. Daarmee won ze een prijs op Cinekid!

Voor de vierde keer organiseerde kinderfilmfestival Cinekid de wedstrijd Shorts by Kids. Meedoen was simpel: maak een filmpje van maximaal drie minuten. Het thema was dit jaar ‘Vergroot je wereld’.

Eerste prijs: Mila

Mila maakte Stap in de grote wereld… of toch niet, een film over je ouder voelen dan je misschien bent. Ze won er niet alleen een kleine onderwatercamera mee, maar haar film werd ook gedraaid in een bioscoopzaal. Bekijk ‘m hieronder:

Tweede prijs: Xander

Zander van der Maden (8) won de tweede prijs met zijn film Vergroot je wereld. Hij maakte geen gebruik van levende acteurs, maar filmde zijn eigen tekeningen. Dit is zijn film:

Derde prijs: Ayla

Ayla Choi (11) ging met de derde prijs naar huis. Zij maakte voor Cinekid een videoclip bij het liedje Glorious van David Archuleta. Dat deed ze door heel veel tekeningen heel snel achter elkaar te laten zien. Stop-motion heet dat. En dat zag er zo uit:

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 10 tips voor het maken van een vlog.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ayla moest eerste worden

ayla moest eerste worden want ze is supergoed en de eerste moest tweede worden

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.