Rubiks kubus

Patrick (15) lost puzzel op in recordtijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Wat kun jij in 4,69 seconden? Tien keer met je ogen knipperen? Zeven spekjes in je mond stoppen? Of een supermoeilijke puzzel oplossen? Patrick Ponce (15) deed dat laatste.

Een Rubiks kubus is een puzzel met 54 vakjes in zes kleuren. Voordat je begint zijn alle vakjes door elkaar gehusseld. Door de kubus te draaien probeer je alle vakjes van één kleur bij elkaar te krijgen. En dat voor zes zijkanten. Best moeilijk!

Puzzelrecord

Er zijn mensen die het heel vaak oefenen. Patrick Ponce (15) uit Amerika is zo iemand. Hij deed zaterdag mee aan een wedstrijd in de staat Virginia en loste de puzzel op in 4,69 seconden. Een nieuw wereldrecord!  In het filmpje hieronder zie je hoe hij eerst even de kubus mag bestuderen en daarna razendsnel aan het draaien slaat:

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Hoera: een nieuw wereldrecord of Dubbel record voor voetbalvrouwen.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hoelaat is het

Blij Vraagtzichaf Rentweg Oeps Duimomlaag Juichen Duimomhoog Vraagtzichaf Duimomhoog hoelaat is het Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Ik vindt het geen waarde hebben. Er zijn belangrijkere spellen die meer moeite kosten.

ik vind het vet Juichen
en leuk heeft iemand nog tips om het op de rubiks cube op kan lossen????

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.