NASA maakt een reisje naar de zon

Reisje naar de zon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft voor volgend jaar zomer een reisje naar de zon gepland. En dan niet naar een Spaans strand of een Grieks eiland, maar echt letterlijk naar de zon. Gisteren werd de naam bekendgemaakt van het ruimteschip waarmee NASA de reis aandurft.

De 'vakantieplannen' van NASA waren al een tijdje bekend en het ruimteschip zou de Solar Probe Plus gaan heten. Maar gisteren werd het vaartuig omgedoopt tot de Parker Solar Probe, vernoemd naar de wetenschapper Eugene Parker die veel onderzoek naar zonnestormen doet. De naam van het ruimteschip is bijzonder omdat NASA het voor de eerste keer heeft vernoemd naar iemand die nog leeft.

Hoe gaat zo'n reisje naar de zon?

- In het ruimteschip vliegen geen mensen mee, daarvoor is de zon veel te heet. 

- Om ervoor te zorgen dat de Parker Solar Probe niet smelt, zit aan de buitenkant een dik hittebestendig schild dat temperaturen van bijna 1400 graden Celsius aankan!

- De lancering is gepland tussen eind juli en half augustus. Het ruimteschip zal zeven jaar onderweg zijn voordat het op de plek van bestemming is.

- De eindbestemming is niet de zon zelf, maar 'slechts' 6,3 miljoen kilometer van de ster vandaan. Zo dicht bij de zon is een ruimtevaartuig nog nooit gekomen.

- NASA hoopt met de missie het ruimteweer beter te kunnen voorspellen zodat ze astronauten en satellieten goed kunnen beschermen.

En ook tijdens deze reis worden er veel foto's gemaakt!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook